След сигнал на DCNEWS: Оправиха спирка на „Копривщица“ (СНИМКИ)

След сигнал на DCNEWS: Оправиха спирка на "Копривщица" (СНИМКИ)

Ще ú сложат и заслон

Оправиха настилката на спирка на бул. „Копривщица“ след сигнал на DCNEWS. Спирката е с №439 от мрежата на градския транспорт и се намира срещу т.нар. Натовски блок, веднага след жп-прелеза на Пещерско шосе. През нея минават автобуси с номера 37 и 10.

След сигнал на DCNEWS: Оправиха спирка на „Копривщица“ (СНИМКИ)

При поредния дъжд в края на септември наши читатели ни писаха, че настилката на спирката е кошмарна, а при дъжд, докато чакат рейса, трябва да стоят в огромни локви и кал. Освен това на мястото няма и заслон, а саморасляци и издънки от дърветата закриват част от пътното платно и шофьорите на коли не могат да видят хората, които чакат върху асфалта, вместо на тротоара, какъвто на практика не съществува.

Изпратихме сигнал до администрацията на район „Западен“, придружен със снимки, които ни пратиха на редакционната поща нашите читатели.

За месец и половина оттам успяха да изрежат издънките, да запълнят дупките на пътното платно, а вчера сложиха плочки и бордюри на спирката. Те все още са засипани с пясък, но до ден-два настилката ще бъде напълно готова.  Очаква се да бъде сложен и заслон, какъвто не е имало никога досега на това място, увери кметът на района Димитър Колев, който благодари за сигнала.

В момента се подменя и настилката на следващата спирка на булеварда – след жп-прелеза с бул. „Свобода“, видя репортер на DCNEWS.

Снимки: Район „Западен“

Подобни статии

Top