След спецакцията в Пловдив: Шестима се сдобиха с обвинения

Те ще отговарят за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на неистински документи

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 6 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел изработване и разпространение на неистински български лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за завършено образование и други официални документи, съобщиха от институцията.

Обвинените за участие в групата бяха задържани в Пловдив на 5 март 2020 година при специализирана полицейска операция на ГДБОП и ОДМВР – Пловдив под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. При действията по неутрализиране й бяха намерени и иззети подготвени за продажба фалшиви документи, компютри, флашпамети, техника и материали за предпечатна подготовка и за изработване на фалшификатите, както и други доказателства за престъпната дейност.

Събраните доказателства сочат, че тя е действала на територията на област Пловдив от началото на 2019 г. Изработвала е и е продавала фалшификати на български граждани. Част от участниците се занимавали с изработването, а други изпълнявали ролята на посредници и издирвали купувачи. Получените средства били разпределяни между участниците в групата.

На 5 март на шестимата обвинени бе наложено задържане за срок до 24 часа по Закона за МВР. С постановления на разследващите за всеки от тях е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Подобни статии

Top