След три години мостът на Марково има нов парапет

Пловдивска фирма безвъзмездно постави съоръжението

Мостът на село Марково, който  свързва околовръстния път на Пловдив със селото, е вече обезопасен с нова предпазна ограда. Това стана след  бързата реакция на областния управител  Дани Каназирева и на пловдивска фирма, която безвъзмездно, само за три седмици, монтира предпазното съоръжение, съобщиха от Областна управа – Пловдив.

Проблемът с липсата на  парапет е от три години, въпреки че ежедневно по моста минават десетки превозни средства и има няколко пътно-транспортни произшествия.

 „Мостът е  на така нареченият стар път за Марково, изключително натоварен. През него минават не само автомобили, но и автобусите, които обслужват линията Марково – Пловдив“, обясни кметът на селото Десислава Терзиева.

Тя уточни, че при единия от инцидентите автомобил е разрушил старата ограда и  е паднал в канала. Именно, за  да се предотвратят подобни произшествия,  кметът на селото подава сигнал до областния управител на област Пловдив.

„Истината е, че сигналите за този мост и за опасността за преминаващи през него е от няколко години. За жалост, ние нямаме големи правомощия и ресурс, за да решаваме подобни проблеми. За това благодаря на управителя на пловдивската фирма, който реагира веднага и изгради предпазното съоръжение. Стремим се да търсим решение и да отговорим на всеки един сигнал. Когато има добър диалог между институциите и с фирмите, явно нещата могат да се случват  много бързо“, коментира областният управител Дани Каназирева

От своя страна кметът на Марково благодари на  областния управител за оказаното съдействие и на фирмата за  бързата реакция и монтирането на предпазните съоръжения.

Подобни статии

Top