Сложиха антипаркинг колчета пред детска градина в „Северен“

Осигуриха безопасното преминаване на децата от ДГ „Весела”

Антипаркинг колчета монтира администрацията на район „Северен” покрай оградата на ДГ „Весела”, която се намира на бул.”Дунав” №67 – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

След множество сигнали от родители на деца, посещаващи ДГ „Весела”, както и от живущите в района граждани администрацията предприе действия да ограничи достъпа на моторни превозни средства, които от години паркираха върху тротоарните площи и преминаването по него бе невъзможно.

Акцията по осигуряване и поставяне на антипаркинг елементите се състоя съвместно с общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта”. Монтирани са 21 броя метални ограничителни колчета с логото на община Пловдив, които предотвратяват нерегламентираното паркиране върху тротоарната настилка.

„Радвам се, че успяхме да осигурим спокойно преминаване  и достъп до входа на детското заведение, както и безпрепятствено преминаване на пешеходците в района. Предстои монтиране на предпазна ограда от пана пред входа на детската градина” – каза кметът на „Северен“.

Подобни статии

Top