Сложни операции без риск за пациента правят студентите на Медицинския университет в Пловдив

Национална конференция по симулационно обучение се проведе в МУ-Пловдив

Национална конференция по симулационно обучение в медицината се проведе на територията на Медицински Университет–Пловдив. Домакин беше първия по рода си у нас Медицински Симулационен Тренировъчен Център.

„Възприехме мисията да създадем група от  медицински специалисти с интереси в областта на симулационното обучение като се оформи малка, но посветена общност от колеги, отправили взор към бъдещето на медицинското образование – смяна на досегашната парадигма за обучение на бъдещите лекари при леглото на болния с нова, акцентираща на изключително добрата практическа подготовка, без да е компрометирана сигурността на пациентите”, заяви директорът на Медицинския Симулационен Тренировъчен Център на МУ–Пловдив проф. д-р Благой Маринов.

Средствата за постигането на тази цел се простират от таск-тренажори, с които се овладяват ежедневни процедури и манипулации, до невероятно реалистични кибернетични манекени, използвани за трениране на клиничното мислене и развиващи способностите за вземане на решения.

Венецът на МСТЦ са най-модерните симулатори за виртуална реалност в областта на лапароскопската хирургия, ендоскопията, артроскопията и инвазивната кардиология. Програмата на събитието беше наситена с лекции на водещи специалисти от страната и чужбина и представители на индустрията за производство на симулационни технологии.

1 2 3 4

Подобни статии

Top