Случи се! Направиха първа копка на новата детска градина на бул. "Александър Стамболийски" (ГАЛЕРИЯ) - DC news

Случи се! Направиха първа копка на новата детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ (ГАЛЕРИЯ)

Район „Южен“ ще има ново бижу за 200 деца. Строителството трябва да приключи за 2 години

Започна изграждането на дългоочакваната нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“, предаде репортер на DCnews.bg. След дълги години отлагане, след като на няколко пъти средства, предназначени за изграждането й бяха пренасочвани, а в един момент изглеждаше така, сякаш проектът е поставен буквално под въпрос, днес най-накрая бе направена първата копка на обекта.

Проектът е на Голяма Община, задвижен е още през миналата година, първата копка е сега„, заяви при старта на работата кмет на „Южен“ Костадин Язов. По думите му с нея нуждите на района ще бъдат частично задоволени. Изграждането й, обаче, е първа стъпка. Язов разкри плановете, теренът да бъде разделен на две и в съседство с градината да бъде изградена детска ясла.

Поели сме ангажимент, продължаваме да го изпълняваме„, заяви на свой ред кметът на Пловдив Здравко Димитров и пожела успех на строителите от фирма „Запрянови“.

На място – освен бурени, треволяци и насипи, има и стара конструкция, вдигната в средата на 90-те години на миналия век за учебно заведение, върна лентата назад градоначалникът. Тези основи на сграда са обследвани, констатирани са като опасни и също ще бъдат съборени. „Надяваме се сега да имаме модерна детска градина. Обещали сме, трябва да решим този голям проблем за родителите (бел. ред. недостига на места в детските градини, както и освобождаване на подблоковите такива), подчерта Димитров.

Да пожелаят успех и да станат свидетели на края на една сага – а именно старта на строителството на новата детска градина в „Южен“, пристигнаха районни кметове, заместник-кметове, общински съветници. На събитието присъства и бившият кмет на района Борислав Инчев, който бе приел проекта като своя лична кауза по времето на мандата си. „На добър час, с божията помощ напред„, пък пожела отец Йордан от църквата „Света Троица“, отслужил специална церемония за здраве и успех на начинанието.

Срокът за изпълнение е 2 години. Стойността на проекта е за близо 4 000 000 лева. Градината ще е за 8 групи и 200 деца. Ще има плувен басейн, физкултурен салон, както и паркинг за родители.

Припомняме, че това е поредната първа копка за нова детска градина в рамките на тази година.

Подобни статии

Top