Служители на НАП дариха лични средства за кампанията на  УМБАЛ „Свети Георги“

За кампанията „Най-доброто за нашите деца“

Световноизвестни български музиканти организират благотворителен концерт в полза на инициативата

Служители на ТД на НАП – Пловдив дариха 3780 лева в полза на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, организирана от УМБАЛ „Свети Георги“ за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс, в който от старите си и рушащи се сгради да се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

Средствата са събрани преди и по време на театралното представление „Женско царство“, изпълнено от служители на ТД на НАП – Пловдив по повод техния професионален празник – 16 ноември.

Работещите в териториалната дирекция са изказали желание да подкрепят бъдещи инициативи на дарителската кампания. Те са връчили дарението си на началника на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Иван Иванов, който е и председател на Организационния комитет на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“.

От своя страна той им е изказал благодарност за отзивчивостта и гражданското съзнание. До момента кампанията за по-малко от 1 година от стартирането си е събрала над  70 хил. лева.

С мисията да помогнат са се заели и световноизвестни български музиканти, които организират благотворителен концерт под мотото „Изкуство за живот

На 12 декември цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, акомпанирани на пиано от Зорница Радионова, и клавирното дуо проф. Дора Славчева и проф. Анастас Славчев ще посрещнат своите почитатели в Концертна зала на Военния клуб на ул. „Иван Вазов“ №2 в Пловдив.

Събитието се организира със съдействието на Асоциация за културен обмен Art Gallery Constantin France. В концерта ще вземе участие и талантливият 12-годишният цигулар Ренцо Ставрев, възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ и носител на български и международни награди.

Всеки желаещ да дари в полза на „Най-доброто за нашите деца“ може да изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. 

Кампанията има и банкова сметка:

BG39 UNCR 7000 1523 3682 66

Подобни статии

Top