Служители от ДГ „Мир“ с опровержение срещу директорката, обвинила ги в лъжи

26 души от персонала са се подписали под опровержението

Служители от ДГ „Мир“ разпространиха опровержение до медиите по повод публикация в пловдивски сайт, публикувал изявление на директорката на детската градина Светлана Джаникиян. В него тя посочва, че екипът е бил настроен срещу нея предварително и обвинява в лъжа и негативни внушения персонала и родителите заради организирания от тях протест преди месец.

Родители излязоха на протест в защита на персонала на ДГ „Мир“ в Пловдив

Припомняме, че родители и персонал протестираха срещу  директорката Светлана Джаникиян. Обвиненията на протестиращите срещу нея бяха, че тя системно тормози персонала с обидни квалификации и принуждава работещите в детското заведение да напускат доброволно.

Родители искат оставката на шефката на ДГ „Мир“ в Пловдив с петиция

Напрежението в градината беше провокирано след жалба на баща на 5-годишно момченце от предучилищната 3а група отпреди две седмици, в която той се оплакал, че малчуганът е системно наказван от помощник-възпитателка не само напоследък, но и преди година.

Ще накажат ли директорката и лелката от ДГ „Мир“ заради наказанията над дете?

Публикуваме цялото опровержението на служителите от детската градина. То е подписано от  26 души от персонала,  който наброява малко над 30 души. Тези, които не са се подписали, са в болнични или отпуск, поясниха авторите на писмото пред DCNEWS.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

от учители, помощник-възпитатели и помощен персонал на ДГ „Мир“, гр. Пловдив

Настоящото опровержение е провокирано от публикация в пловидвски сайт от 09/12/2019 г. на изявление, дадено от госпожа Джаникян, директор на ДГ „Мир”, град Пловдив, в отговор на Отвореното писмо от родители на деца от 3а група в поверената й детска градина.

Обръщаме се към Вашата медия, за да изразим нашето възмущение от изнасянето от госпожа Джаникян на конфиденциална информация за служители, от тенденциозното интерпретиране на факти, от откровените неистини, както и да огласим нашето несъгласие с нейните твърдения, едно от които е:

„Учителката Гергана Видева настрои част от персонала да пуснат жалба с неоснователни обвинения….”

С цялото ни уважение към госпожа Джаникян, категорично заявяваме, че думите й са неверни. Жалбата, подадена на 01.11.2019 г. до отдел „Образование“ към Община Пловдив от колектива на ДГ „Мир”,  е спонтанен акт на подкрепа за нашите колеги. Тя е израз на нашата вяра в професионализма и компетентността на несправедливо обвинените учители и помощник-възпитател.

Считаме, че госпожа Джаникян е подведена по отношение на настроенията и нагласите на персонала на ДГ „Мир”, довели до инициирането на Жалбата от страна на колектива, поради факта, че тя няма преки наблюдения върху нашите взаимоотношенията, с оглед на дългия болничен, в който е.

Тази жалба е в резултат не на внушения и манипулация, упражнени спрямо нас от страна на засегнатите колеги, а е израз на нашата свободна воля и желание. Ние вярваме, че правото на защита на колега при оплакване срещу него, трябва да бъде гарантирано по законово определения ред.

Искаме да подчертаем, че госпожа Джаникян бе посрещната от колектива с уважение, добронамереност и с надежда, че под нейно ръководство ще продължат да работят заедно в името на децата, техните интереси и доброто име на ДГ „Мир”.

С уважение,

Учители, помощник-възпитатели и помощен персонал на ДГ „Мир“

Подобни статии

Top