Служители от община „Родопи“ дариха кръв в благородна инициатива (СНИМКИ)

Кампанията се провежда под надслов „Дарете кръв, подарете надежда за живот“

Служители от администрацията на община „Родопи“ дариха кръв и подкрепиха кампанията на Районния център за трансфузионна хематология „Дарете кръв, подарете надежда за живот“.

Благородното начинание събра 10 кръводарители от различни отдели пред административната сграда на Общината, където мобилен екип на центъра извърши процедурата. Повечето от тях са редовни дарители и изразиха задоволство, че „Родопи“ се включва и допринася за целите на кампанията по кръводаряване. Двама споделиха, че досега не са го правили, но са готови кръводаряването да се превърне в начин на живот и да стане традиция за тях.

Постоянният недостиг на кръв и кръвни продукти е един от сериозните проблеми на здравеопазването у нас. „Чрез подобни акции Центърът за трансфузионна хематология в Пловдив цели да създаде положително отношение към безвъзмездното кръводаряване и все повече хора да се присединяват към благородната кауза„, коментира д-р Тодор Тодоров.

За проявената солидарност, участниците в акцията получиха пакети с хранителни продукти и полагащите им се по Кодекса на труда почивни дни.

Подобни статии

Top