Служителите на БАБХ, влезли в ареста за 1000 лв. и две торби сирене, отиват на съд

Рекетирали фермер в първомайското село Искра

Инспекторите от БАБХ – Пловдив, които бяха спипани с подкуп от 1 000 лв. и две торби сирене в Първомайско, отиват на съд, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. Магистратите внесоха обвинителен акт за подкуп срещу двамата служители на Областна дирекция по безопасност на храните под тепетата.

Срещу 48-годишният главен инспектор от БАБХ-Пловдив с инициали Г.М. и 37-годишния му началник С.Н., за който стана известно, че е син на кмета на първомайското село Искра Димитър Несторов, е повдигнато обвинение, че в периода от 22.06. 2019 г. до 26.06.2019 г., в с. Искра и в гр. Първомай, като длъжностни лица в ОДБХ и в съучастие са поискали и взели подкуп от 1000 лв., както и хранителни продукти, на стойност 84 лева, за да не съставят акт за установяване на административно нарушение по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Подкупът е взет чрез рекет и злоупотреба със служебно положение, уточняват от прокуратурата.

За две торби сирене и 1000 лева експерт от БАБХ попадна в ареста

През месец април 2019 г. двама фермери от Пловдивска област се уговорили да отглеждат съвместно стадата си от кози. За целта прехвърлили животните от имота на единия във фермата на другия в първомайското село Искра. Служителите на БАБХ разбрали, че това е извършено преди да бъдат подадени документи за преместване на козите, както и без да бъдат  уведомени служителите от съответния отдел в Областната дирекция по безопасност на храните – Пловдив. Затова двамата решили да направят проверка във фермата, където били откарани козите. 

1 2

Подобни статии

Top