Служителите на Ботев изпратиха с прегръдки Даниел Серехидо (СНИМКИ)

Клубът излезе с официална позиция, изпълнителният директор не бил подавал оставка и нямал право да изнася вътрешна информация

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехидо бе изпратен с цветя и прегръдки от всички служители на клуба. Вчера бе последният работен ден на испанеца, който напусна „канарчетата“ заради несъгласието си с политиката на собственика Антон Зингаревич и екипа му.

Той искаше клубът да води модерна икономическа политика, която да му позволи до голяма степен да се самоиздържа, както и интегрирането на младите таланти в мъжкия отбор.

„Последен ден в офиса. Чувствата са смесени. Напускам, но мачът още не е свършил! Късмет на всички, благодаря на екипа ми и Само Ботев“, написа развълнуваният Даниел Серехидо под няколко много показателни снимки във Фейсбук.

От Ботев (Пловдив) излязоха със специално изявление по случая:

Скъпи привърженици,

С публикуваното на 25.09.2021 г. „отворено писмо“ изпълнителният директор на Клуба Даниел Серехидо обяви, че е подал молба до членовете на Съвета на директорите да бъде освободен от длъжността, която заема към момента. В тази връзка искаме да уверим Ботевистката общност, че Клубът продължава да се управлява професионално и ангажирано.

Към настоящия момент г-н Серехидо не е депозирал по надлежния ред молба за освобождаването му от заеманата длъжност на изпълнителен директор. В случай, че такава молба бъде депозирана, тя ще бъде разгледана от Съвета на директорите, който ще вземе необходимите решения за успешното бъдещо развитие на Клуба.

Считаме, че въпросите, свързани с управлението на Клуба, отношението между отделните членове на Съвета на директорите, както и отношенията между членовете на Съвета на директорите и акционерите, са изключително конфиденциални и не трябва да стават публично достояние. Всяко разкриване на конфиденциална информация от страна на ръководителите в Клуба считаме за изключително непрофесионално и безотговорно поведение, което може да причини единствено вреди. Такова поведение не може да бъде толерирано.

Клубът винаги е информирал и ще продължи да информира обществеността за своите решения от значение за неговото бъдещо развитие, веднага след като същите бъдат взети по надлежния ред.

Ръководството на ПФК Ботев АД

Подобни статии

Top