Смъкнаха на 5 бона гаранцията на танцьорката, блъснала 10 коли (ВИДЕО)

От 20 000 на 5 000 лв. бе намален размерът й

Гаранцията на танцьорката Габриела Медарова, която помете на 15 април 10 коли, паркирани на пътя към комплекс „Оазис 4“ в Кючука, бе намалена от 20 хиляди на 5 хиляди лева. Това реши пловдивският Окръжен съд днес, след като заседава по жалбата на 20-годишната шофьорка и протеста, внесен от прокуратурата срещу определението на Районния съд в Пловдив.

20 хил.лв. гаранция за танцьорката блъснала 10 коли (СНИМКИ И ВИДЕО)

Така първокурсничката по маркетинг от ПУ „Паисий Хилендарски“ остана окончателно на свобода.

Днес Габриела пристигна, придружена от адвоката и родителите си в съдебната зала, облечена с изискано спортно облекло, с дискретен дневен грим и стилна прическа. Докато фоторепортерите я снимаха в залата, девойката беше с наведена глава и не пророни нито дума.

От прокуратурата поискаха арест

В съдебната зала от прокуратурата настояха за отмяна на решението на Районния съд, с което той пусна момичето под парична гаранция и поискаха тя отново да бъде задържана под стража за постоянно. Мотивът бе, че се е опитала да прехвърли отговорността на майка си и че има глоба за неправилно паркиране от 20 лева, която е неплатена.

„Не е вярно, глобата беше платена вчера, за да не се изтъква като аргумент“, посочи адвокат Орлин Търновалийски, който защитава Габриела Медарова.

По думите му майката на Габриела няма как да е казала пред обвинението, че момичето е искало да прехвърли вината си върху нея.

„Аз съм искрено изненадан, че майката на Габриела е говорила, че дъщеря й я е молила да поеме вината й. Майката не е разпитвана по делото досега. А от ареста Габриела не е говорила с никого – нито с родителите си, нито с приятеля си. Кога е подтиквала майка си да поеме вината й, след като те не са се виждали във въпросния ден?“, запита риторично в залата адвокат Търновалийски.

Пред съдебния състав той посочи, че студентката е работела инцидентно като танцьорка, тъй като се е опитвала да подпомогне себе си и родителите си по време на следването. Ходила е 1-2 пъти седмично да работи, при това на хонорар, който бил в размер на 100 лв.

Адвокатът: Габриела не е рецидивист

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. петър написа:

    мале ше припадна горката……… добре че не се е надрусала през деня да помете някой дете на пешеходна пътека например…

Top