Смъртоносният коронавирус отложи футболното първенство на Китай!

Всички отбори от Първа и Втора дивизия са разпуснати и в очакване на края на епидемията

Футболното първенство на Китай няма да започне според програмата на 22-и февруари, а началото се отлага за неопределено време заради върлуващия в страната коронавирус, обявиха от Футболната асоциация на страната.

Всички отбори, които са били на лагери в различни бази в страната, са разпуснати и очакват съобщения за прекратяване на епидемията и подновяване на нормалния тренировъчен процес. Всички чужденци- както играчи, така и треньори са подканени да се приберат по родните си места, докато ситуацията не се нормализира.

Някои клубове бяха за известен период на лагери в Тайланд и Виетнам с очакване, че проблемът ще бъде решен бързо. Това обаче не се случи и Федерацията ги призова да прекратят лагера и да изпратят легионерите по родните си места.

Абсолютно същото се отнася и за първенството във втора дивизия, което беше планирано да стартира седмица по-късно – на 29-и февруари. Както е известно, във втора дивизия работи българският специалист Здравко Здравков, който е треньор на вратарите в Гуейчжоу Хънфън.

Националният отбор на Китай при жените, който вече е на лагер в Австралия преди олимпийските квалификации, гарантира че ще спазва всички инструкции за безопасност на домакините.

Подобни статии

Top