Смениха градското ръководство на БСП (ВИДЕО)

Сформирана е работна група от 10 души, която е със статут на временно градско ръководство

Градското ръководство на БСП в Пловдив е сменено, предаде DarikNews.

„На заседание на Националния съвет на БСП е взето решение за прекратяване на правомощията на Градския съвет, Районния съвет и градския и районните председатели на партията в Пловдив“, съобщи депутатът Иван Петков на пресконференция в Пловдив. Той потвърди пред DCNEWS информацията.

Сформирана е работна група от 10 души, която ще се ръководи от заместник-председателя на БСП Атанас Зафиров. Тази група има статут на временно градско ръководство.

Пловдивските участници в нея са Иван Петков, Калин Милчев, Костадин Арнаудов и Георги Йорданов.

„Работната група ще започне отчетно-изборна кампания и до края на юни трябва да има избрани нови районни ръководства и нов градски съвет“, добави Иван Петков.

Той определи това действие на централното ръководство като очаквано и забавено във времето.

„Инициативен комитет „Промяна“ с ръководител Костадин Арнаудов и в който са близо 460 социалисти, настоява от 2 години за решения в тази посока“, припомни Петков.

Според устава всеки орган функционира до избора на нов, коментираха от досегашното градско ръководство пред DCNEWS. Оттам смятат, че лидерът на БСП Корнелия Нинова използва картата „Пловдив“ винаги в критични за нея моменти, като така се отклонява вниманието от важни въпроси, като бедността на хората, която се задълбочава, външнополитическата ситуация около военния конфликт в Украйна, защо БСП няма депозирано законодателнство в Народното събрание и няма парламентарен контрол, в който да участва с питания и въпроси и др.

На пресконференцията са били очертани също някои от най-притеснителните моменти по отношение на Бюджета на Община Пловдив. Инж. Александър Константинов подчерта, че бюджетът е изкуствено напомпан и е нереалистично да бъде изпълнен при така заложена приходна част. Арх. Костадин Палазов постави въпроса за т.нар. инженеринг, който буди притеснения сред архитектурната гилдия в града ни.

Повече за поставените въпроси – раздутата общинска администрация, липсата на важни за общината проекти в тазгодишния проектобюджет, масовото строителство, изчезването на зелената система и други важни проблеми – вижте във видеото от пресконференцията.

Снимка: Фейсбук/Иван Петков-Бебето

Подобни статии

Top