Смениха графика за работа на стадион „Христо Ботев“ заради жегите

Работниците ще строят от 4 часа сутринта до 12 на обяд

Сменен е графикът на строително-монтажните дейности на стадион „Христо Ботев“. Това съобщи заместник-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев. При него е получено уведомление от фирмата изпълнител, че заради високите температури работниците на стадиона ще работят от 4 сутринта до 12 часа, след което в най-горещите часове на денонощието ще преустановяват работа.

„Условието е в тъмната част на денонощието да не се извършват шумни строителни дейности, за да не се смущава покоят на живеещите в съседство на стадиона пловдивчани“, заяви Райчев. „Разбирам и одобрявам решението на изпълнителя, защото се прави за предотвратяване на риска за здравето на работниците. В същото време работата по изграждането на стадиона не спира. В момента проектантът арх. Георги Савов прави допълнителни проектни разработки, вследствие разделянето на строежа на етапи за максимално оползотворяване на наличния финансов ресурс при достигане на желания капацитет на стадиона. Изпълнителят работи по частите, които не подлежат на допълнително проектиране и няма изоставане със сроковете“, увери Пламен Райчев.

Той проведе днес ежеседмичната си оперативка с проектанта на стадиона, строителния надзор и фирмата изпълнител на СМР по Колежа. Архитект Савов декларира, че е на финала на допълнителните проектни разработки, които предстои да бъдат съгласувани със задължителните институции и да бъдат предоставени на изпълнителя, за да се съсредоточи работата върху тях.

Подобни статии

Top