Смениха съперника на Тервел Пулев в последния момент

Българинът пък бе върнат от кантара заради 200 грама над позволеното тегло и се поти повече от час

Съперникът на българския професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев за мача тази вечер в Чикаго беше сменен в последния момент.

Пулев трябваше да излезе на ринга срещу Тристан Джеймс (САЩ), но американецът е получил забрана да участва от Боксова федерация на Илинойс поради това, че има незачетен мач в друг щат.

Така българинът, който има 7 победи с нокаут в седем като като професионалист, ще трябва да излезе на ринга днес в 19.00 часа централно американско време срещу друг представител на домакините Скот Фътрел.

26-годишният Фътрел има 1 победа и 3 загуби като професионалист досега след дебюта си в края на март 2015 година.

Изненадите за Пулев не свършиха, защото той беше върнат от кантара. Оказа се, че Тервел е с 200 грама над позволеното тегло в категорията и не беше направен компромис от изключително стриктната боксова комисия, която се разпорежда на мачове в щата Илинойс. Наложи се в продължение на един час той да се поти, за да влезе в категорията.

По-високият с 5 сантиметра от българина Скот Фътрел изчака до последно със своя екип да се увери лично, че Пулев е в разрешените килограми.

Все пак бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 спази отпуснатото му време и премина кантара успешно и мач в Чикаго ще има.

На срещата се очаква да присъства и футболната легенда Христо Стоичков, за да подкрепи българина.

Тервел Пулев има още един планиран мач през следващата седмица. На 10 март той ще излезе на ринга в Берлин срещу руснака Валерий Брудов.

Подобни статии

Top