Смените на Белия вкарват най-много, на Роси са най-ефективни

Радуканов изцежда най-здраво титулярите си, Балъков още чака гол от пейката

Важен елемент при оценката на работата на всеки треньор е това как успява да влияе на развоя на мачовете със смените, които прави. От началото на сезона в Първа лига най-добре в това отношение се представят Делио Роси, Николай Киров и Стамен Белчев, пише „Меридиан мач“.

Италианецът, като цяло прави по-малко смени от тримата, но те са най-ефективни. Левски има най-висок коефициент от голове средно на мач от резерви – 0,14. Общо осем гола от 37-те, които „сините“ имат в актива си до момента, са дело на резерви – 4 на Серджиу Буш, 3 на Мапуку и 1 на Васил Панайотов.

Най-добрият джокер в нашето първенство е Стивън Петков от Ботев, който е вкарал 7 гола, когато се е появявал на терена от скамейката. Именно заради него „жълто-черните“ са лидер по отбелязани голове от играчи, които не са започвали като титуляри – 10. По системата „гол+пас“ обаче резервите на ЦСКА-София са без конкуренция с 9 попадения и 5 асистенции.

Интересно е да се отчете, че Димитър Димитров-Херо заема най-предно място в класацията сред тези, които извършват и трите си смени във всеки мач. Резервите на Лудогорец се отчитат с 6 гола и две асистенции под негово ръководство. Етър на Красимир Балъков пък още няма отбелязан гол от своите резерви.

Подобни статии

Top