Сменят магистрален водопровод в Асеновград, затварят възлова улица за часове

Тъй като тръбата пресича една от главните улици  на Асеновград  ще се наложи специална организация на движението.

Аварийна подмяна на магистрален водопровод започва водното дружество в  Асеновград. Участъкът  е от 70 метра и се намира между улиците „Александър Батенберг“ и „Панайот Сребров“. Мястото е едно от най-проблемните в града, с чести спуквания на тръбите и часове безводие за жителите на два от големите квартали в Асеновград- „Баделема“ и „квартал „Изток“.

„Налагат се почти ежемесечни разкопавания в този район на града заради старата и силно амортизирана система. Работата на екипите обаче е трудна, защото изисква преди всяка намеса от наша страна да се направи организация на движението. Налягането на водата е високо, което допълнително затруднява специалистите“, обясни шефът на местното ВиК инж. Димитър Кавалджиев.

Тъй като тръбата пресича една от главните улици  на Асеновград – „Христо Ботев“, ще се наложи специална организация на движението.

Работата ще се извърши на три етапа, като част от стрително-монтажните дейности  ще се правят през нощта.

Именно полагането на тръбата по цялата дължина на улица „Христо Ботев“ ще наложи блокиране на движението за няколко часа, затова е предвидено то да се случи в малките часове на нощта, когато трафикът на колите  е облекчен. “ За преминаване на автомобили през периода, в който се сменя тръбата ще се осигури обходен маршрут“, обясни инж. Кавалджиев.

Освен смяна на старата водопроводна тръба с нова строително-монтажните дейности предвиждат още подмяна на спирателния кран и възстановяване на пътната настилка.

Ремонтът  е предвиден за началото на месец февруари , а изкопните работи трябва да приключат за три дни.

 

Подобни статии

Top