Смесената ни двойка по спортна акробатика на финал в Буенос Айрес

Мариела Костадинова и Панайот Димитров се класираха на трето място в квалификациите на младежките Олимпийски игри

Смесената двойка по спортна акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров се класира за финала на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина). Българите се класираха на трето място в квалификациите със сбор от 82.000 точки, колкото има и заелата втора позиция двойка на Украйна Дарина Плохотнюк и Олександр Мадей.

Костадинова и Димитров се представиха възходящо в пресявките. Те бяха пети в темповата комбинация с 26.775 точки, четвърти на баланс с 27.450 точки и спечелиха смесената комбинация с 27.775 точки. Квалификацията спечелиха Якар Ноа Казадо и Йонатан Фридман (Израел) с 82.070 точки.

Финалът на осемте най-добри е на 15 октомври и в него не важат оценките от пресявките.
В турнира по бадминтон Мария Делчева, която вчера започна с победа на сингъл, записа и успех в отборната надпревара. Българката е част от тима на Алфа, който спечели срещу Епсилон със 110:98.

Двете групи са съставени от по четири отбора, а във всеки мач се играят по 10 срещи и се сумират точките.

Делчева участва на двойки в тандем с шведката Ашвати Пилай и на смесени дуети заедно с камерунеца Вантум Ват. Българката загуби и двете срещи, но в останалите мачове Алфа стигна до обрат и спечели двубоя.

Във втория си мач на сингъл Делчева ще играе по-късно днес срещу Анастасия Прозорова от Украйна.

Подобни статии

Top