Снайперисти мерят сили на полигона „Батмиш“ (СНИМКИ)

Турнир на снайперските тимове в Сухопътните войски

Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски, който ще продължи 26 часа, започна днесна Огневи комплекс „Батмиш” – Сливен, съобщиха от Министерство на отбраната. Всяко формирование участва с два тима, а всеки тим е от по двама снайперисти. Дисциплините, в които мерят сили снайперистите от Сухопътни войски, са „Издебване” (в продължение на три часа), „Динамична стрелба с пистолет „Макаров” (два часа), „Ориентиране”, (през нощта от 03.00 ч. до 07.30 ч).

Турнирът приключва на 21 май със „Стрелба със снайперова пушка”, която ще продължи четири часа.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и е част от утвърдения план за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 г. Участват отбори от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, Бригадно командване – Благоевград, Единен център за начална подготовка – Плевен, Първи разузнавателен батальон – Свобода и 101-ви алпийски полк – Смолян.

Домакин на турнира е Центърът за подготовка на специалисти – Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, който изтъкна спецификите, с които се отличава подготовката на снайперистите и пожела успех на всички участници.

Огневи комплекс „Батмиш” е познат терен за домакините и затова ЦПС – Сливен не сформира свой отбор, а участва с добре подготвен съдийски състав.

В първата дисциплина „Издебване” най-добре се представиха тимовете на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, Бригадното командване в Благоевград и Единен център за начална подготовка – Плевен. За крайното класиране са важни точките и от четирите дисциплини.

Подобни статии

Top