Снегът в Пловдив спря, без камиони по пътя Асеновград – Смолян

Пътищата в Пловдивска област са почистени и проходими при зимни условия,

съобщиха от Областно пътно управление. Снеговалежът постепенно започва да спира, уточниха оттам и призоваха водачите да шофират с повишено внимание и зимни гуми.

Затворен за всички МПС остава проходът Троян-Кърнаре.

Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили по пътя Асеновград – Смолян, както и по пътя Девин – Кричим заради силен снеговалеж и снегопочистване. Остава ограничено движението на камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътищата Поповица-Болярци и Югово-Лъки-Здравец, в отсечката град Лъки-пътно кръстовище за хижа Момчил юнак.

Движението на всички автомобили по път II-58 Асеновград – Кърджали задължително се осъществява с вериги, съобщи за DCNEWS директорът на ОПУ Петър Попов.

До 25-ти март движението по пътя Пловдив – Асеновград, от изхода на град Пловдив до отклонението за летището, се извършва двупосочно в едното платно в посока Асеновград, заради ремонтни дейности.

В Пловдив снегът спря, големите булеварди и улици са почистени и обработени.

Тази сутрин беше отворена автомагистрала „Тракия“

в участъка Карнобат – Бургас. Възстановено е движението на тежкотоварни МПС над 12 тона и в двете посоки по АМ „Хемус“ на територията на област София.

Подобни статии

Top