Сняг отложи дербито ЦСКА-Ботев (Обновява се) ВИДЕО

Феновете също помагат да бъде изчистен терена на ст. „Българска армия“

Мачът ЦСКА – Ботев (Пловдив) от 20-ия кръг на Първа лига е под въпрос. Дербито е предвидено да започне в 17,30 ч. Теренът на ст. „Българска армия“ обаче е покрит със сняг. От часове над София не спира да вали. Осветлението също отказа, но бързо бе поправено.

Това принуди феновете да грабнат лопати и да се включат в почистването на игрището, за да се състои срещата. В интернет се появи призив към запалянковците. „Който може да тръгва към „Армиата“, теренът трябва да се изчисти ако искате да има мач“, гласи той.

Окончателното решение дали срещата ще се проведе е на рефера Драгомир Драганов. Тепърва предстои той да се запознае с обстановката в Борисовата градина и да прецени дали условията позволяват да се играе.

Съдийският наблюдател на срещата Ичко Лозев е катогоричен, че мач не трябва да има.

“Мисля, че тук спокойно можем да открием ски сезона. Моето мнение е, че на 99,99% мач няма да има, тъй като не може да се почисти. 50 човека и два трактора правят каквото могат, но ще е почти невъзможно. Мнението и на двата отбора е да не се играе днес. По регламент двубоят се отлага за 24 часа, но ако е същото положението е спорно дали ще може да се осигурят условията. И от двата отбора има по десетима чужденци, които са с билети да пътуват утре, така че ако ще се играе двата тима ще са с резервите. Спортно-технческата комисия към БФС може да отложи срещата за по-късна дата”, каза Лозев пред sportal.bg.

Окончателното решение на служебните лица е мачът да се играе от 19:00 часа, вместо от 17:30, както беше по програма.

Подобни статии

Top