Сняг падна в Либия и Египет (СНИМКИ)

Температурата в Либия падна до 0 градуса

Сняг покри Либия и Египет, съобщи руската информационна агенция РИА Новости.

Националният метеорологичен център на Либия публикува видеозапис със снежен пейзаж от региона Джабал Ахдар в източната част на страната. Сняг е паднал също в няколко населени места в съседни провинции, включително и в големия град Ел Байд. През нощта температурата там е паднала до 0 градуса. Подобрение на времето се очаква в четвъртък.

http://

В Египет сняг падна в град Сиди Баран, недалеч от границата с Либия. Сняг изненада и крайбрежния град Александрия, където допреди няколко дни валяха проливни дъждове, а също и центъра на Синайския полуостров в района на манастира „Сент Катрин“(екскурзиите в този район са отменени). Поривите на вятъра в някои места достигнаха до 75-85 км/ч., а във високопланинските райони температурата падна до минус 2 градуса.

В началото на неделята египетските метеоролози предупредиха за рязкото захлаждане и прогнозираха, че сняг ще падне дори в Кайро. Но във вторник в столицата имаше само краткотрайни валежи, предаде РИА Новости. Температурата на въздуха в Кайро сега е около 8 градусов, макар че  в началото на февруари тя достигна до 28 градуса.

В курортния Шарм ел Шейх температура падна до 17 градуса.

Превод: DCnews.bg
Снимки: РИА Новости

Подобни статии

Top