Сняг вали в Пазарджишко, пътищата са проходими при зимни условия

Екипи на полицията следят за състоянието на пътищата в цялата област

Пътищата в Пазарджишко са отворени и проходими при зимни условия. Още през нощта е започнало почистване на пътните артерии във високите части, пътищата се почистват и там където е имало снеговалеж в събота и неделя.

Има засилени екипи на пътна и охранителна полиция на територията на цялата област от страна на районните управления на полицията в Пазарджик, които следят за състоянието на пътищата, като особен акцент се осъществява като мониторинг на магистрала „Тракия“ и главните пътища от републиканската пътна мрежа.

Тази нощ усилията на екипите на полицията, съвместно с Пътно управление и снегопочистващите екипи са били насочени на пътя Велинград – Юндола – Пашови и в района на Белово – Костенец до село Габровица. Към този момент няма закъсали и бедстващи хора. Работата на екипите продължава по график.

Ограничено е движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проход „Рожен“, път II-37 Батак-Доспат, път III-197 Доспат-Борино-Тешел-Девин, път III-864 Проглед-Пампорово-Стйките и път III-866 Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

Снимката е илюстративна

Top