Сняг засипа и Пазарджишко, закъсали тирове на АМ "Тракия", Батак-Достап и край Попинци - DC news

Сняг засипа и Пазарджишко, закъсали тирове на АМ „Тракия“, Батак-Достап и край Попинци

От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание

През нощта на територията на област Пазарджик паднаха валежи от сняг. Това създаде условия за наличие на неголяма снежна покривка по пътната мрежа, но температурите в ниските части са положителни и тя бързо се топи, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. По високите части и на усойни места при ниски температури има условия за образуване на лед.

На автопатрулите от сектор „Пътна полиция” и районните управления в цялата област са поставени задачи за активен мониторинг на състоянието на републиканската и общинските пътни мрежи и при необходимост за връзка с отговорниците на снегопочистващите фирми.

През нощта са получени сигнали за закъсали товарни автомобили в районите на АМ „Тракия”, пътя Пазарджик-Панагюрище в района на Попинци и пътя Батак-Доспат в района на „Картела”.

От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание, с технически изправни и оборудвани автомобили, да спазват необходимата дистанция и да сигнализират при проблеми по пътя. С особено внимание да се движат по пътищата от планинската част на областта , а именно: – Батак-Доспат – в района е паднал повече сняг и въпреки, че пътя се почиства отстрани има снегонавявания – Велинград-Юндола-Якоруда – Белово – Юндола – Панагюрище – Панагюрски колонии.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top