Собственик на нарколаборатория отива на съд - DC news

Собственик на нарколаборатория отива на съд

Отглеждал растения от рода на конопа – марихуана

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за отглеждане на марихуана в нарколаборатория в апартамент
Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Д.Й., на 31 г.

Той е предаден на съд за това, че в периода от неустановена дата през февруари 2022 г. в апартамент в гр. Пловдив е засял и до 17.02.2022 г. и отглеждал растения от рода на конопа – марихуана, на обща стойност 3633 лв., в нарушения на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че Д.Й. бил изградил системата за отглеждане на марихуана в апартамента, където живеел в кв. Коматево в гр. Пловдив.

На 17 февруари 2022 г. в жилището било извършено претърсване и изземване, при което полицейски служители открили саксии с марихуана, поставени в корито и под две палатки в стаите.

В контейнери намерили система за пренос на течности към растенията. Чрез демонтаж била иззета и инсталация за отглеждане на марихуаната, както и стъклени цилиндри, крушки и др. Намерените растения били с височина около 10 сантиметра. Общата изсушена суха листна маса марихуана е около 600 грама, на обща стойност 3633 лева.

Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни статии

Top