Собственикът на Ботев (Пловдив) благодари на Бойко Борисов

Георги Самуилов похвали отбора и треньорите за добрите резултати, поиска помирение с феновете в името на бъдещето на клуба

Собственикът на „Ботев“ Пловдив Георги Самуилов официално благодари на премиера Бойко Борисов за решението му стадион „Христо Ботев“ да остане общински и да бъде построен с държавно финансиране, а сегашната концесия да бъде прекратена.

В специалното си изявление Самуилов отправи похвални думи към футболистите и треньорското ръководство на отбора за добрите резултати напоследък, както и на феновете за непрестанната подкрепа от трибуните.

Ето и цялото изявление на Георги Самуилов:

Уважаеми ботевисти,

От името на ръководството на ПФК „Ботев Пловдив“ и като негов президент изразявам нашата благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за решението му стадион „Христо Ботев“ да остане общински и да бъде построен с държавно финансиране, а сегашната концесия да бъде прекратена. Правителството многократно е показвало, че изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Това е най-доброто действие и най-сигурният начин клубът да се върне в своя дом – „Колежа“, съобразно закона. Решението е изцяло в полза преди всичко на ПФК „Ботев Пловдив“ и феновете. То е дълновидно и по отношение на развитието на футбола в града и като цяло за българския спорт.

Благодаря на футболистите на „Ботев Пловдив“ и екипа, които стоят зад отбора и показват добри резултати напоследък. Всички те знаят колко важна е вашата подкрепа от трибуните и какъв допълнителен стимул за по-добро представяне ни носи.

Оттук нататък помирението в името на ПФК „Ботев Пловдив“ и сътрудничеството са ключови за бъдещето на любимия ни отбор!

С уважение,

Георги Самуилов

Подобни статии

Top