Собственикът на Ботев подкрепи Доброволно формирование Пловдив – 112

Компанията за горива на Георги Самуилов зарежда автомобилите на пловдивските доброволци, които са в първите редици на борбата с коронавируса

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов подаде ръка в най-точния момент към хората на първа линия в борбата с коронавируса от Доброволно формирование Пловдив – 112. Пловдивчани, които са една от най-активните организации в страната и бяха дадени многократно за пример от Националния кризисен щаб, вече близо месец са в подкрепа към всички, които имат нужда в дни на изолация.

70-членният екип, както и над 100-те нови доброволци, които са под прякото командване на зам. кмета по сигурността Йордан Ставрев и Емил Вълков, могат да бъдат забелязани в помощ на всички болници, спешните отделения, КАТ, Районните пожарни служби, БЧК и пловдивчани из целия град. Те са хората, които се отзовават на голяма част от повикванията при спешност, денонощно.

Едно от главните неща, които формированието имаше като проблем е набавянето на гориво за близо 30-те си лични автомобила на доброволците. Голямото перо костваше доста усилия на младежите, които всекидневно минават между 100 и 200 километра, за да се отзовават на повикванията.

От миналата седмица това вече не е проблем за неуморните хора с големи сърца, които получиха подкрепа от петролната фирма на Георги Самуилов, който е собственик на най-стария футболен клуб у нас Ботев (Пловдив).

Подобни статии

Top