Собственикът на питбулите: Обичам ги повече от децата си!

Нараняванията по част от питбулите,

открити при акция на пловдивските криминалисти през октомври 2016 година в хале в индустриалната зона в кв. „Кършияка“, не били от боеве, а от любовна игра. Това заяви днес в съдебната зала собственикът на злощастните кучета – Иван Иванов.

Криминалист: Намерихме питбул с откъсната муцуна (СНИМКИ И ВИДЕО)

На днешното заседание той най-накрая даде показания, тъй като вече са разпитани всички други свидетели и експертите по делото. Пред съдия Елена Герчева от пловдивския районен съд той подчерта, че гледал животните основно за разплод.

За раните на едно от кучетата той обясни:

„Опитах се да направя разплод или скачка. Тъй като няма къде другаде, ги пускаме в това оградено пространство (арената, която бе открита в производственото хале на ул. „Георги Бенев“ и според криминалистите се използвала за кучешките боеве – б.р.). Животните трябва първо да се опознаят и затова ги пускаме в това затворено място. Затова направих и този видеоклип“, поясни Иванов пред съда и допълни, че в арената женската чакала мъжкия питбул да я оплоди. По думите му най-вероятно нараняванията са заради заклещване на мъжкия в женската. В този случай, за да се измъкне, мъжкото куче се обърнало, а собственикът нямало как да раздели двете животни, освен чрез клин – дървен или пластмасов. С ръце това не било възможно.

Свидетел: Собственикът на питбулите в Пловдив не би ги дал за бой

Според собственика на питбулите, в сградата имало още един ринг – за малките паленца. Там играели, защото нямало как да ги върже на синджир. Той призна, че много пъти е имало инциденти с животните – някои от кучетата късали синджирите, на които били завързани и се нахвърляли върху другите, в резултат на което се стигало до наранявания. Освен това, заедно с двамата си сина, често разхождал животните навън в двора и в полето.

Собственикът много харесвал породата питбул

1 2

Подобни статии

Top