Собственикът на заведението, ударил Митко Чорапа, нападнал и служителки на „Чистота“

Инцидентът с жените от комуналното предприятие е от 22 май

Седмица преди да бъде нападнат Митко, в Капана е имало още един инцидент със служителки от общинското предприятие „Чистота“, които са били нападнати от задържания адвокат Ивайло Пенов, който е собственик на заведението  Yellou Dot. Това разказа пред bTV тази сутрин Емилия Арабаджиева, контрольор в комуналното предприятие.

Арестуваха собственика на бара в Капана, ударил Митко Чорапа

„На 22 май по време на дежурство, изпълнявайки служебните си задължения, бяхме нападнати аз и работничките от въпросния господин – първо словесно, после физически започна да ме блъска. Когато отидох към него той нападаше жените словесно, крещеше им. Помолих го да се обърне към мен, да каже какъв е проблемът, от какво не е доволен. Най-вече беше недоволен от това, че не са му почистили площта около и под масите на заведението. Казах му, че ще почистим и тази улица, опитах се да го успокоя, но той продължи да ни напада“, обясни Арабаджиева.

Прокуратурата се самосезира за побой над продавач на чорапи в Капана

По думите й повече била словесната разправия.

„Повече беше словесно, но продължи да ме избутва с тяло, беше на сантиметър от лицето му.  Помолих го за дистанция, но той продължи. „Какво ще направите, ударете ме“, това бяха думите му„, разказа Емилия Арабаджиева. По думите й Пенов искал да изгони работничките от Капана.

По думите й наоколо имало много хора. „Вече беше 9.00 ч.  и Капана беше пълен с хора от съседните магазини и заведения, вадеха масите, но повече гледаха отстрани. Само един господин се приближи и му каза да ме остави, защото съм жена, разбира се и работничките също ме защитаваха“, допълни контрольорката от „Чистота“.

След агресията в „Капана“: Разказът на нападнатия Митко (ВИДЕО)

След дежурството Емилия Арабаджиева е подала жалба в Четвърто РУ. Според нея впоследствие от районното са идвали и са разпитвали хората по повод жалбата.

Думите й бяха потвърдени от чистачката Мария, която също разказа, че Ивайло Пенов им се е карал.

Според Арабаджиева други собственици не са били в конфликт със собственици на магазини или заведения в Капана.

Десетки на протест в подкрепа на Митко Чорапа (СНИМКИ)

Припомняме, че вчера прокуратурата повдигна обвинение на Пенов за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той бе задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура.

Прокуратурата задържа за 72 часа собственика на заведението в Капана, ударил Митко Чорапа

Top