Собствениците на рухналата къща вече са настанени в апартаменти на строителите

Утре РДНСК ще каже как да се процедира съд съборената сграда

Собствениците на срутената къща в Пловдив вече са получили ключовете на жилище, предоставено от инвеститора на обекта, при изграждането на който падна сградата на ул. „Ниш“ 3, в подножието на Младежки хълм. Днес стана ясно, че да се влезе в къщата, чиято стена вчера падна при изкопни дейносит в съседния парцел, на практика е невъзможно, тъй като къщата е опасна.

Собствениците на разрушената къща са настанени в сграда на ул. „Георги Раковски“, която е в близост до църквата „Св. Петка“. Хората вече са огледали апартаментите, които са им предоставени от фирмата-инвеститор. Днес те се срещнаха и с възложителя на обекта, както и с изпълнителя на строежа.

Потърпевшите са доволни от новите си апартаменти и твърдят, че нямат друга алтернатива. Днес стана ясно обаче, че още вчера след обяд Емил Вълков, който ръководи кризите, е посетил адреса и е установил, че имотът на ул. „Ниш“ 3 е опасен за обитаване. От общината са им дали възможност временно да ги настанят в социално общежитие на ул. „Мортагон“, но при условие, че си направят PCR тестове за коронавирус, тъй като там имало и други обитатели. Ставало дума за временен подслон, докато не им бъдат предоставени жилища от общинския фонд „Резервен“, съобщава „24 часа“. Хората обаче отказали.

В момента те са само с дрехите на гърба си, тъй като цялото им имущество е в срутената сграда.

От фирмата-изпълнител са обещали да им помогнат да извадят вещите си оттам и са обещали, че потърпевшите ще бъдат в новите апартаменти, докато се реши проблема и как да бъдат овъзмездени.  Предстои да се водят разговори дали ще им бъде възстановена къщата или пък ще бъдат компенсирани по друг начин.

Припомняме, че вчера от район „Централен“ заявиха, че ще бъдат издадени санкции за това, че няма издадено тротоарно право, както и информационна табела на строителния обект.

1 2

Подобни статии

Top