Sofia Open ще има нов шампион, Руне спря пътя на Синер! - DC news

Sofia Open ще има нов шампион, Руне спря пътя на Синер!

19-годишният датчанин се изправя на финала днес срещу Марк-Андреа Хюслер от Швейцария

Sofia Open ще има нов шампион. Във втория полуфинален двубой, 19-годишният Холгер Руне спря серията от 11 последователни победи на двукратния първенец Яник Синер и стигна до успеха след 5-7, 6-4, 5-2 и отказване на Синер. Благодарение на успеха, Руне достигна до първия си финал на турнир на твърди кортове.

Днес той ще се изправи срещу Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), който по-рано през деня победи четвъртия поставен в схемата Лоренцо Музети (Италия).

Причина за отказването на Синер стана едно неприятно падане на корта в средата на третия сет, при което водачът в схемата нарани глезена на десния си крак. 21-годишният тенисист направи опит да продължи двубоя, но след като беше пробит за 2-5 се отказа.

„Беше страхотен мач. Искам да пожелая всичко най-добро на Яник, дано успее бързо да се възстанови“, каза в интервюто на корта щастливият победител Руне.

„Чувствам се малко уморен след вчера. Но днес сервирах отлично, получих много лесни точки при сервис, което беше много важно в течение на двубоя“, добави датчанинът.

Днес Руне ще излезе за втори път във финален двубой от тура. По-рано през сезона той триумфира на червените кортове в Мюнхен. За Хюслер това ще бъде дебютно участие във финал в Световния тур.

В първия сет играта вървеше гейм за гейм, като двамата взимаха сравнително убедително подаванията си. В последния възможен момент пробив все пак стана и той беше дело на Синер, който успя да реализира четвъртия си брейк-бол от началото на мача и откри резултата – 7-5. Загубата на сета по никакъв начин не подейства негативно на Руне, напротив. 19-годишният тенисист първи стигна до пробив, при това на 0, за да поведе с 3-2 гейма. Сервирайки за изравняване на резултата, Руне трябваше да отрази две точки за връщане на пробива и след успех с 6-4 вкара срещата в пълния ѝ формат.

Решителният трети сет започна с пробив на старта дело на Руне. В средата на сета, при 3-2 за Руне и 15-15, Синер падна лошо на корта и нарани глезена на десния си крак. След оказана медицинска помощ италианецът се завърна в игра, но само за няколко минути. Той беше пробит за втори път в седмия гейм, след което прекрати участието си в турнира.

Подобни статии

Top