Sofia Open вероятно през октомври, веднага след „Ролан Гарос“

Домашният турнир, в който Григор Димитров гласи завръщане, все още е под въпрос

България все още има шанс да организира тенис турнира Sofia Open. Надпреварата е под въпрос заради пандемията от коронавирус, като от АТР продължават да мълчат относно провеждането й.

Според последните информации турнирът в „Арена Армеец“ би могъл да се състои във втората седмица на октомври, непосредствено след „Ролан Гарос“.

Календарът на професионалния тур продължава да се обновява бавно на база развитието на събитията около COVID-19 в глобален мащаб.

Въпреки всички проблеми Европа остава най-сигурното място и това дава шанс на столицата ни да проведе събитието за пета поредна година.

Опцията това да се случи обаче е свързана най-вече с много сериозни мерки за сигурност и почти сигурно празни трибуни, пише „Тема спорт“ и припомня, че Sofia Open трябваше да се проведе в периода 28 септември – 4 октомври.

След промяната на програмата и изместването на Ролан Гарос за 27.09 – 11.10 турнирът в България остана под въпрос.

Ситуацията обаче отново се промени, след като Китай отмени всички тенис събития до края на годината. Така седмицата 11-18 октомври вече е свободна.

Сезонът трябва да завърши със серия от надпревари на закрито, включително и Мастърса в Париж и финалите на АТР в Лондон през ноември.

Това би бил добър шанс за Sofia Open да подгрее големите имена и те да могат да участват на твърда настилка в зала преди края на кампанията в столиците на Франция и Англия.

Първата българска ракета Григор Димитров бе потвърдил, че ще участва този сезон на родна земя, като това ще бъде под въпрос до последния момент заради многото неизвестни.

Подобни статии

Top