Софиянец си спретна нарколаборатория в Асеновград, спипаха го

Столичанинът оборудвал бивша производствена сграда като цех за отглеждане и сушене на марихуана

Масирана полицейска операция срещу незаконното производство, съхранение и разпространение на наркотични вещества бе проведена на територията на ОДМВР – Пловдив. Иззети са близо 10 килограма марихуана, множество канабисови растения, амфетамин, хероин и психотропно вещество от нов вид, съобщиха от полицейската дирекция.

Спецакцията е осъществена във вторник и сряда под прякото ръководство на Окръжната и Районна прокуратури под тепетата. В хода на процесуално-следствените действия са арестувани за 72 часа шестима души, които са привлечени като обвиняеми за притежание и разпространение на дрога.

В рамките на специализираната операция служителите на реда в Асеновград разкриха в бивша производствена сграда лаборатория за отглеждане и сушене на марихуана. Конфискувани са 284 стръка канабисови растения и зелена листна маса, чието количество предстои да бъде изяснено. Допълнително са иззети 10 климатици, луминисцентни лампи, вентилатори и други уреди и инструменти, ползвани за оборудване на помещението. Като заподозрян за осъществяваната незаконна дейност е задържан 40-годишен столичанин.

В Столипиново е иззет съвсем нов вид наркотик

Почти 58 грама ново психотропно вещество от рода на синтетичния канабиноид, 19 грама хероин, 40 таблетки ксанакс и електронна везна открили служители на Шесто РУ на адреса на 34-годишна жена от пловдивския квартал „Столипиново“, регистрирана и с присъди по линия на наркотици.   

1 2

Подобни статии

Top