Сокол (Марково) подаде документи за Втора лига

Отборът завърши на 15-о място в Трета лига-Югоизточна група, но иска да попълни групата и да играе за трети път в историята си в професионалния футбол

Третодивизионният Сокол (Марково) е подал документи за лицензиране за Втора лига и ще се възползва от попълването на групата, очаквайки покана от БФС, съобщи plovdivderby.com. Въпреки незадоволителното представяне през последния сезон в Трета лига-Югоизточна група, клубът от село Марково ще направи опит за изкачване в професионалния футбол, където да продължи своето развитие. Припомняме, че Сокол взима участие и в Елитната юношеска група до 17 години.

Сокол (Марково) вече има два сезона в професионалния футбол – в тогавашната „Б“ група, наред с именити отбори от големи градове. На 4 ноември 2000 година Сокол като отбор от Югоизточната „В“ група, среща на 1/16-финалите за Купата на България столичния Левски. Марковци играят добре, като дори повеждат в резултата, а „сините“ успяват да ги победят в продължението.

През сезон 2003/04 Сокол’96 (Марково) играе в „Б“ група, но се отказва от участие след 8 кръг. Резултатите му са анулирани, а отборът е разформирован и не участва с мъжки състав в нито едно първенство през следващия сезон.

Най-големите успехи на клуба от Марково са:

– 9 място в „Б“ група през 2002/03
– 1/16-финали за купата на страната през 2000/01 и 2002/03

Треньор на тима през миналата кампания в Трета лига бе Манол Георгиев.

Подобни статии

Top