Социалистите гласуваха днес за листа, резултатите ще станат ясни късно тази вечер

Броенето на гласовете ще продължи до 21.00 ч.

Над 90% бе избирателната активност по време на тайния вот на пловдвиските социалисти днес, които гласуваха, за да подредят листата на БСП за Пловдив-град. Няма жалби и сигнали за нередности по време на изборния процес.

Делегатите гласуваха до 17.00 часа днес. 123 от общо 133 делегати бяха регистрирани от мандатната комисия. От тях са гласували 109. Сред упражнилите вота си до обяд в централата на партията на ул. „Кръстьо Пастухов“ 16 бяха районните председатели Йордан Василев, Костадин Беларев Атанас Баташки и Тодор Стоилов.

Делегатите избират от 35 кандидати, тъй като много от номинираните са отказали да попълнят документи. В сряда откази заявиха петима от шестимата районни председатели на партията – Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева. Те бяха категорични, че не искат да са народни представители, тъй като искат да продължат работата си като общински съветници.

Сред отказалите се днес са също досегашният депутат Георги Търновалийски, който досега представляваше Пловдив област, заместник-председателят на ГС на БСП – Пловдив Атанас Петков и д-р Регина Хатър, която е известен пластичен хирург, съобщиха от пресслужбата на градската организация.

Утре изборът продължава, с балотажи между кандидатите с равен брой гласове. Балотажът започва в 9.00 ч., а броенето днес ще приключи до 21 ч., като резултатите ще бъдат обявени на сайта на градската организация.

Припомняме, че водач на листата в Пловдив е Корнелия Нинова, а Изпълнителното бюро на партията определи на второ място да е депутатът проф. Иво Христов, който получи най-много номинации във всички шест района.

Снимки: БСП-Пловдив

Подобни статии

Top