Социалистите в Пловдив гласуват как да бъде подредена листата за парламентарните избори - DC news

Социалистите в Пловдив гласуват как да бъде подредена листата за парламентарните избори

Започна редовната отчетна конференция на пловдивските социалисти

Годишната отчетна конференция на пловдивските социалисти в условията на ковид пандемията заседава при специално утвърдени от Националния съвет на БСП правила. Висшият партиен орган ще приеме своите решения неприсъствено с лично полагане на подпис в продължение на пет дни.

Материалите на конференцията бяха раздадени на делегатите по райони снощи, а днес до 18.30 часа повече от половината делегати са подписали за дневния ред, правила и помощни органи на Конференцията. Предложения по документите пловдивските социалисти могат да депозират до 13.00 часа утре в секретариата на ул. Кръстю Пастухов 18, ет. 2.

В петъчния следобед започват заседанията на комисиите, които трябва да излязат с доклади.

На 6 февруари, събота, делегатите ще гласуват с таен вот, за да подредят листата на БСП за Пловдив. Изборният процес ще бъде открит в 9 часа и ще продължи 8 часа. За целта ще бъдат организирани три изборни бюра в централата на БСП, като преди това делегатите ще гласуват и по документите: анализ на политическата обстановка, отчет за 2020 г. и мерки за 2021 г. на Градската партийна организация, отчети на народните представители, общинските съветници и Градската контролна комисия. Създадена е пълна организация, за да се избегне струпване на хора съгласно институционалните изисквания.

Балотажите ще са в неделя

Изборните резултати ще бъдат обявени на сайта на Градския съвет от комисията по избора веднага след преброяването на бюлетините от трите урни. Балотажи между кандидати с равен брой гласове са предвидени в неделя от 9 часа. Ако няма такива, делегатите отново с лично полагане на подпис ще утвърдят окончателно гласуваната листа.

Всички материали, регламент и правила на избора за заседанието са поместени на интернет страницата на ГС на БСП – Пловдив – www.bsp-plovdiv.org. Своевременно ще бъдат публикувани постъпилите предложения или самоотводи на номинирани от основните партийни организации за кандидат-депутати.

Вчера районните председатели Тодор Стоилов, Костадин Беларев, Атанас Баташки, Йордан Василев и Добромира Тошева обявиха, че няма да участват, като преди това благодариха на структурите за големия брой номинации. Сред предпочитаните от социалистите кандидатури за 45-то Народно събрание са също млади хора: депутатката Теодора Халачева, хирургът д-р Любомир Паунов, младежкият координатор и студент по медицина Никола Ванков, юристите Веселин Димитров и Недялка Петрова.

Подобни статии

Top