Социалната политика и енергийната сигурност са сред основните акценти в работата на Владимир Маринов в бъдещия парламент

Маринов: Винаги съм работил така, че да запазя достойнството си

Социалната политика и енергийната сигурност са сред основните акценти в работата на Владимир Маринов, зам.-председател на ПП АБВ и кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“. Пред медиите той заяви дейността си в бъдещия парламент, която ще бъде с фокус върху преизчисляване на пенсиите, както и за необлагаемия минимум за младите семейства.

„Няма как да подмина общоизвестните приоритети на АБВ и за нас, като част от коалиция „БСП за България“, които касаят енергетиката и в частност проекта „Белене“. Дошло е крайно време за преизчисляване на пенсиите, както и за необлагаемия минимум за младите семейства и сферата на образованието. Категорично ще настояваме минимум 1% от БВП да бъде отделен за култура. Колкото повече продължаваме да неглижираме културата, толкова повече затъваме в това, което ни изливат по телевизиите. Често политиците си мислят, че казват нещо умно, но насреща няма нищо като реални действия. Винаги съм работил така, че да запазя достойнството си, на семейството си и на хората, които са застанали зад мен. Това ще бъде един от основните ми приоритети. Не искам да участвам в никакви схеми, системи договорки, задкулисие, непочтени манипулации, лъжи и всичко останало, което ни засипва в последните години“.

Владимир Маринов изрази изненадата си от предложението на Слави Трифонов за приватизация на ББР и определи подобен стремеж като недообмислен в изявлението на председателя на ИТН.

„Това, което на първо място ме притеснява, е, че дори с предложението за ново правителство от г-н Трифонов, отново не говорим за политика, а за персонажи, които да изпълняват нечии намерения и желания. Това е нещото, срещу което ние от АБВ винаги сме били. Най-важното е да изпълняват това, с което биха могли да допринесат за развитието на държавата. Аз съм човек с икономическо образование и целият ми живот е минал в реалния сектор – занимавал съм се с бизнес и продължавам да се занимават в това в сферата на селското стопанство“.

Маринов посочи като свой приоритет внимание към българското село и сектора, като цяло.

„Държавата е крайно време да обърне внимание на малкия и средния бизнес, които са гръбнакът на нашата икономика, посредством намаляване на административната тежест и посредством това институции като ББР да спрат да подпомагат големи олигархични структури и да влязат в ролята си“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков добави, че сред основните задачи в следващия парламент за АБВ е да се създаде усещане за справедливост в Съдебната система и да се закрие на Комисията по досиетата.

Две неща има като основни за нас категорични стъпки, които да създаде усещане за справедливост и институционализъм в Съдебната система, закриване на Специализирания съд и прокуратура, изваждането на звеното за защита на свидетелите от подчинение на главния прокурор и връщането му на там, където му е мястото – на подчинение на министъра на правосъдието. Второто е закриване на Комисията по досиетата“.

Румен Петков каза също, че с определени задължителни кадрови промени, служебното правителство може да бъде силно правителство в рамките на следващата година.

Подобни статии

Top