Социалният министър си отива

Причината са протестите на родители на деца с увреждания

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

В разговор с премиера, министър Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

Припомняме, че родители на деца с увреждания протестират в няколко града на страната. В Морската градина в Бургас беше организиран палатков лагер, като идеята бе по този начин да изразят подкрепа към акцията под надслов „Системата ни убива”.

Недоволството на майките е срещу социалната политика на държавата по отношение на децата с увреждания. Майките ще дежурят в палатковия лагер, докато държавата не промени политиката си спрямо техните деца, за да им осигури достоен живот.

Палатков лагер устроиха и във Варна, припомня NOVA. Той също ще е безсрочен. Хората там пуснаха черни траурни балони, за да покажат, че съществуват на ръба на оцеляването и искат спешни законови промени.

В началото на месеца родители издигнаха палатков лагер и пред сградата на парламента в София. На среща с протестиращите тогава министър Бисер Петков обеща концепция за закон за социалните услуги, които да помогне на близките в грижите за децата им.

Снимка: NOVA

Подобни статии

Top