Социалните бистрят инцидент ли е случаят с малката Дария (ВИДЕО)

Момиченцето вече е изведено от интензивното отделение

Едногодишната Дария, която падна от втория етаж на кооперацията, в която живее с родителите си на бул. „Христо Ботев“ е изведена от интензивното и вече няма опасност за живота й. Детето е сравнително контактно и състоянието му се подобрява, а майката го придружава в болницата, съобщи директорът на Общинската дирекция „Социално подпомагане“ Надя Танева на специална пресконференция.

Едногодишната Дария се подобрява, ще я изведат от реанимация

Момиченцето, което е на възраст 1 година и 3 месеца, падна от втория етаж на сградата навръх празника на Съединението – 6 септември. Родителите му пийнали водка по обяд и заспали, а малката се изкатерила по кошарата си и скрина на перваза на прозореца и паднала на земята от поне 4 метра височина.

Детето било намерено от съседи, които се обадили на спешния телефон 112. Пристигналите на място полицаи събудили родителите и им съобщили, че момиченцето е откарано в болница с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Служителите на реда тествали 63-годишния баща и 43-годишната майка с дрегер и установили, че и двамата са употребили алколох – бащата – 1,91 промила, а майката – 1,17.

Дете на годинка и половина бере душа в болницата, паднало от втория етаж

„Социалните служби усилено работят по случая с детето. На този етап обаче не мога да кажа дали Дария ще бъде изведена от семейството си и дали спрямо нея ще се приложи мярка за закрила“, обясни шефката на дирекцията Надя Танева. По думите й огледа на дома и разговорите с родители и съседи сочели, че момиченцето е добре гледано.

Днес сутринта отдел „Закрила на детето“  проведе среща с бабата и лелята на Дария по майчина линия.

Двете жени са съгласни, ако се наложи, да се грижат за нея.  В момента, освен че малката е заедно с майка си в болницата, при тях ежедневно ходи и бащата. Социалните работници също посещават момиченцето сутрин и вечер, за да следят състоянието му. 

1 2

Подобни статии

Top