Социалните в Пловдив се самосезираха за падналото от втория етаж дете

Родителите поискали психологическа подкрепа

Социалните в Пловдив се самосезираха за падналото от втория етаж дете навръх празника на Съединението. Служители на дирекцията незабавно са посетили детето в болницата, а след това и семейството, съобщи директорът Надя Танева.

Дете на годинка и половина бере душа в болницата, паднало от втория етаж

Според нея лекарите са уверили, че момиченцето, което е на възраст 1 година и 3 месеца, е стабилизирано към момента и има подобрение в състоянието.

По думите на Танева, след разговор със семейството, родителите са описали ситуацията като инцидент и оказват пълно съдействие на социалните работници с необходимата информация. Изявили са желание и са подали заявление за психологическа подкрепа.

В момента тече оценка на сигнала и работата на ДСП Пловдив по случая продължава.

Припомняме, че на 6 септември 2019 г., на тел. 112 съседи са подали сигнал, че в двор на къща в гр. Пловдив е паднало дете. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница, като към момента състоянието му е стабилно. То обаче е прието с тежка черепно-мозъчна травма в болницата и с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на Районната прокуратура.

Прокуратурата подхвана родителите на детето, паднало от втория етаж в Пловдив

Снимка: exame.abril.com.br

Top