Социалното предприятие откри свой магазин в подлеза на Тримонциум

Подготвяме ново артателие в „Капана“, скоро ще продаваме и онлайн, съобщи директорът Ванина Костадинова

Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив откри своя първи магазин в подлез „Тримонциум“. Лентата прерязаха заместник-кметовете Георги Титюков, Величко Родопски и директорът Ванина Костадинова.

Красиви сувенири с емблематични за града места като Античния театър, Одеона, сградата на Община Пловдив, различни украшения, картини, чанти, шапки, тениски могат да бъдат закупени, като с това се подкрепя и дейността на хората с увреждания, които ги правят.

„Нашата най-голяма гордост са изделията от стъкло, които се изработват ръчно от единствения майстор в България – Иван Станев чрез метода стъклодухане. Също на ръка се и оцветяват – с коледни мотиви или такива от пейзажи на Пловдив“, обясни Ванина Костадинова.

В социалното предприятие работят 27 души с различни видове увреждания

Социалното предприятие е резултат от спечелен през 2018 година европейски проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ в размер на 391 000 лева и се развива успешно благодарение на усилията на 27 човека с различни видове увреждания, които работят в него. Като цяло то постигна целта си – хора със специални потребности да бъдат обучени на занаяти и умения.

„Община Пловдив подпомага дейността на предприятието, като до момента са преминали 50 човека“, заяви заместник-кметът Георги Титюков и поздрави Ванина Костадинова за ентусиазма, с който работи за равното право на работа и на хората със специфични потребности.

1 2

Подобни статии

Top