Социолозите от НЕОХРОН: Кандидатът за кмет на ГЕРБ води в „Северен“ пред този на Демократична България

Трети остава кандидатът на НФСБ (ВМРО-БНД)

Кандидатът на ГЕРБ Стоян Алексиев води в пловдивския район „Северен“, според проучване на пловдивската изследователска асоциация НЕОХРОН. След него по подкрепа е Асен Костов от Демократична България, който бе и председател на Инициативния комитет за спасяване на парка зад хотел „Санкт Петербург“ от застрояване.

Според данните на НЕОХРОН Стоян Алексиев е събрал 10% от симпатиите на жителите в район „Северен“, Асен Костов е подкрепен от 6 на сто от анкетираните, а на трето място е кандидатът на НФСБ  (ВМРО-БНД) Станислав Стратев с 4-5%. Кандидатите на Съюз за Пловдив Веселин Козарев и БСП Атанас Баташки са събрали почти еднакви проценти – между 3 и 4%, а 42 на сто от избирателите в район „Северен“ заявяват, че няма да гласуват.

Проучването сред жителите на район „Северен“ засяга освен предизборните нагласи, също и оценките им за проблемите на района.  Като най-голям проблем хората от района посочват презастрояването и липсата на зелени площи. 19% от жителите на района пък са доволни от развитието му в последните 4 години, 44% са донякъде удовлетворени, а 36% смятат, че районът е изоставен и има много проблеми.

Анкетирани са общо 380 души, а методиката на изследването е чрез интервюта „очи в очи“ по домовете на респондентите с подготвен въпросник, съдържащ въпроси от закрит и открит тип.

Подобни статии

Top