Спартак (Пловдив) поиска комплекс „Векта“ за своя база

Новият собственик Динко Миленчев ще направи основен ремонт, нови съоръжения, както и възстановителен център

„Ръководството на футболен клуб Спартак направи втора голяма крачка за развитието на клуба. След като през юни внесохме всички документи за взимането на стадион „Тодор Диев“ на концесия и чакаме развитие от страна на община Пловдив, входирахме и инвестиционно намерение за бившия Работнически стадион, в момента комплекс „Векта“, се казва в официално съобщение от пловдивския клуб.

„Съоръжението винаги е било част от историята на Спартак (Пловдив) и ръководството на клуба смята да изгради тренировъчна база за своята академия. В момента в школата на клуба тренират 220 деца, затова взехме решение заедно с нашия президент Динко Миленчев за изграждането на собствена база. В момента всички деца тренират по график на един терен, което е абсурдно.

Затова решихме да инвестираме сериозни средства за изграждане на модерно тренировъчно съоръжение. Политиката, която ще следваме е създаването на работеща школа.

В тази връзка искаме да съобщим, че предложението, което сме внесли включва реновирането на старите и изграждането на нови съблекални, цялостна реконструкция на централния терен с изграждането на нова поливна система, изцяло нов изкуствен терен от 5400 кв/м, изграждането на нови терени за мини футбол, зала за мини футбол от 1025 кв/м, нов паркинг за 95 автомобила, както и осветление на всичките терени. Намеренията ни предвиждат и изграждането на възстановителен център.“

Подобни статии

Top