Спартак (Пловдив) с готов проект на нова база на ДЮШ!

„Гладиаторите“ ще построят стадион „Тодор Диев“ със собствени средства, няма да правят протести, но искат държавно финансиране на проекта си

Ръководството на Спартак (Пловдив) излезе с официална позиция относно разпределението на 37-те милиона лева. Както кметът Здравко Димитров обяви днес, 25 ще отидат за стадион „Христо Ботев“, а 12 за стадион „Локомотив“, като други разходи не се предвиждат по това перо.

Ето цялото изявление на Спартак (Пловдив):

„Уважаеми спартаклии,

Уважаеми пловдивчани,

Ръководството на ПФК Спартак 1947 Пловдив категорично подкрепя отношението на държавата към футболната инфраструктура.

С отпуснатите вчера средства Пловдив ще има два прекрасни стадиона.

В началото на 2018 г. ние поехме славния клуб Спартак с цел възраждането и развитието му. Основният ни приоритет е отборът да има свой клубен стадион, защото и нашето виждане е, че всеки футболен клуб трябва да има свой дом.

Веднага започнахме процедури и извървяхме труден път, за да стигнем до 6 февруари 2020 г., когато официално получихме стадион „Тодор Диев“ за 35 години.

Винаги сме твърдяли и продължаваме да сме категорични, че със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ще превърнем стадион „Тодор Диев“ в още едно бижу на Пловдив, на който ще могат да се играят мачове от Лига Европа.

Никога не сме искали и няма да искаме средства за нашия дом, защото смятаме, че е наш ангажимент да го изградим.

На 1 март 2019 г. Спартак влезе под наем и изполва бившия Работнически стадион за своя база- общински терен от 54 декара, който заварихме в окаяно състояние. Там ни беше срам да водим нашите деца да тренират. Това е общинска собственост. Там всеки ден тренират стотици деца на Спартак и тези на двата ни сателита- ФК Брестник и ФК Реал.

Ние вложихме 6- цифрена сума- лични средства, за да приведем общинската база във вид, в който да не ни е срам да посрещаме други отбори и да не излагаме община Пловдив.

Ние можехме да изкараме цялата ни школа, децата на Брестник и Реал и техните родители, всички спартаклии и пловдивчани, които ни подкрепят и не са никак малко, да блокираме кръстовища и да викаме на площад Стефан Стамболов.

На този етап няма да го направим!

Тъй като днес кметът на града Здравко Димитров обяви, че той ангажименти към Спартак не е поел, ние категорично заявяваме, че в името на децата и тяхното развитие, в най- скоро време ще се обърнем към премиера на България Бойко Борисов, който винаги е показвал, че спортът и най- вече детско- юношеският спорт е негов приоритет.

Спартак Пловдив е готов с проект за своята база, включващ цялостна реконструкция на сегашния естествен терен с изграждане на трибуни за 1000 зрители, изграждане на два нови естествени футболни терена, изграждане един голям изкуствен терен и терени за Футбол 7 и Футбол 9, изграждане на покрит изкуствен терен, изграждане на фитнес и модернизация на всички съблекални.

Това е нашето бъдеще!

Ръководството на Спартак 1947 Пловдив“

Подобни статии

Top