Спартак (Пловдив) с позиция за паметника на Тодор Диев

Собственикът на клуба Динко Миленчев ще финансира паметна плоча и паметник на легендата след построяването на стадиона, призоваха към въздържание от самоинициативи

Ръкъводството на Спартак (Пловдив) излезе с официална позиция относно инициативата за изграждане паметник на великия Тодор Диев. Тя бе подета от инициативен комитетс председател д.ю.н Васил Василев при днешното посещение при областния управител Здравко Димитров.

Ето позицията на клуба:

„Уважаеми привърженици на Спартак Пловдив,

Ръководството на клуба е силно изненадано и озадачено от инициатива, свързана с патрона ни Тодор Диев.

С изненада от медиите разбрахме, че има инициативен комитет за изграждане на паметник на великия футболист.

Искаме да уведомим обществеността, че предвиждаме изграждането на паметна плоча и паметник на ВЕЛИКИЯ ТОДОР ДИЕВ след построяването на новия стадион и не се нуждаем от напомняне, за да изразим уважението и почитта си към Тодор Диев.

Предвиждаме паметникът да е на най-челно място на нашия стадион.

Ръководството на Спартак Пловдив вече е разговаряло и с близките на Тодор Диев.

Паметникът и паметната плоча ще бъдат изградени изцяло с финансиране от страна на клуба в лицето на президента Динко Миленчев.

Отворени сме за всякакви инициативи, свързани с легендарни футболисти на Спартак.

Именно затова считаме, че всички милеещи за Спартак е редно първо да уведомят клуба, преди да предприемат различни инициативи. Освен ако целта не е само евтин пиар.

Ръководството на Спартак ще уведоми в детайли кмета на града инж. Иван Тотев и областния управител г-н Здравко Димитров за намеренията си, за да не бъдат въвличани в странни инициативи“.

Подобни статии

Top