Спартак (Пловдив) загуби втората си контрола с 1:2 от Родопа

Познати лица се завърнаха в състава на „гладиаторите“

Спартак (Пловдив) загуби с 1:2 от Родопа (Смолян) във втората си контрола след възраждането на тима. Под жаркото на слънце на стадион „Тодор Диев“ се получи една прилична проверка и за двата отбора. Смолянчани наистина бяха дошли да играят футбол и показаха много добри качества. В отбора на Спартак пък се завърнаха опитните Петко Фанев и Михаел Пърчев.

Още в началото на срещата пред тях се откри първото по-чисто положение, но техен играч пропусна на празна врата. Играта през първата част беше равностойна с лек превес на гостите от Смолян.

В 40-ата минута на срещата Родопа поведе в резултата 0:1. Това полувреме ще се запомни и с две греди – по една за двата отбора. Първо родопчани уцелиха стълба над стража на „гладиаторите“. Няколко минути след това, очертаващият се като лидер и стълб в отбора на Спартак – Христос Доков, с изненадващ удар от далечно разстояние също нацели гредата.

През втората част бяха извършени множество смени и нивото на срещата леко поспадна. В 60-ата минута един от най-опитните футболисти на Родопа навърза защитата на спартаклии и сам вкара топката във вратата за 0:2. В следващите минути играчите на Спартак взеха инициативата, но така и не се отдаваше възможност за чиста ситуация. За да дойде 80-ата минута, когато опитният Михаел Пърчев, преквалифицирал се като нападател през втората част, засече с глава едно центриране за 1:2.

Снимка: spartakpd.info

Подобни статии

Top