Спартак разби със 7:0 ФА Пловдив

„Гладиаторите“ вече са с 14 точки аванс на върха в АОФГ

Спартак (Пловдив) постигна нова убедителна победа, след като разби със 7:0 тима на ФА Пловдив в мач от 21 кръг на АОФГ.

Двубоят се игра в слънчевия неделен следобед на стадион „Пловдив“ и започна вихрено за „гладиаторите“. Още в 7-ата минута Васил Стойчев напредна отдясно, центрира и сложи топката на крака на Доминик Дюлгерски, който от границата на наказателното поле откри резултата.

Само три минути по-късно Валентин Сливов центрира отляво и Дюлгерски за втори път прониза вратата на ФА Пловдив.

Спартак продължи да атакува и последваха пропуски на Дюлгерски и Юруков.

В 26-ата минута Тодор Тимонов изпълни страхотен пряк свободен удар от 30 метра, топката срещна страничната греда и попадна в мрежата за 3:0.

В 44-ата минута Георги Лазаров намери Дюлгерски, който от границата на наказателното поле със страхотен диагонален удар направи резултата 4:0 преди почивката.

В 52-ата Димитър Юруков отправи бомбен удар от 23 метра, а топката се заби в горния десен ъгъл за 5:0.

В 66-ата Валентин Сливов навърза двама защитника на противниковия отбор и стреля покрай вратаря Арсов за 6:0.

Още в следващата атака резултата стана 7:0, след като защитник на гостите се опита да избие топката, но тя рикушира в крака на Дюлгерски и попадна във вратата на ФА Пловдив.

Така Спартак е абсолютният лидер в АОФГ, като от 20 мача има 60 точки и е с голова разлика 98:3, а „гладиаторите“ вече имат 14 точки преднина на върха.

В следващия 22 кръг на 02.04., събота, Спартак гостува на тима на Марица (Милево).

Спартак (Пловдив): Д. Георгиев (Т. Делиянчев), В. Стойчев, А. Стойчев (Х. Доков), К. Милев, Г. Йотовски (Ц. Вълчинов), Т. Тимонов (А. Маргаритов), К. Георгиев, Г. Лазаров (Л. Цеков), Д. Юруков, В. Сливов, Д. Дюлгерски

Подобни статии

Top