Спасените тайландски деца с трогателно обръщение (СНИМКИ И ВИДЕО)

Погребаха с почести морския тюлен Саман Кунан, 12-те футболисти и треньорът им ще бъдат изписани в четвъртък

Загиналият по време спасителната операция в пещерата Tham Luang серж. Саман Кунан беше погребан с почести в родния му край. Бившият морски тюлен се включи като доброволец в акцията. Той участваше в операцията по доставка на кислород за блокираните в пещерата деца, но на връщане неговата собствена бутилка с въздух се оказа недостатъчна за да излезе невредим от лабиринтите.

Крал Рама Х издаде специален указ, с който посмъртно произвежда Саман Кунан в офицерско звание лейтенант, съобщава пловдивският журналист Панчо Благоев.

12-те момчета и футболният им треньор ще бъдат изписани от болницата на 19-и юли в четвъртък, съобщи здравният министър на Тайланд Пиясакол Саколсатаядорн. Той помоли медиите да бъдат внимателни с децата, защото опасността от посттравматичен стрес е голяма.

„Трябва да подготвим и децата и семействата им за огромното обществено внимание ги очаква след като напуснат болницата“, каза министърът. Лекарите препоръчват децата да останат само със семействата си поне един месец преди медиите да бъдат допуснати до тях.

12-те малки футболисти и треньорът им благодариха на всички за подкрепата при спасителната акция в пещерата Tham Luang в ново видео разпространено от болницата, в която са настанени.

Подобни статии

Top