Нормална зимна обстановка в населените места от община „Родопи”

Спасиха бедстващ мъж, тръгнал за родопското село Скобелево тази нощ

Снегопичистването в общината продължава и към този момент

Снежната покривка във високопланинските села от община „Родопи”  е 50 до 80 сантиментра. От снощи пет машини на фирмата, ангажирана със снегопочистването се борят със снеговалежа, като всички общински пътища вече са почистени и опесъчени.

Затруднена е била обстановката към вилната зона на село Брестовица – местността „Бряновщица”, където  заради снегонавявания обработката на пътя е била затруднена. Ситуацията е овладяна и пътят вече е отворен за движение.

Информация за непочистени улици тази сутрин е подадена единствено от висопланинското село Лилково. Осигурена е техника, която вече обработва улиците в селото.

Както вече DCNEWS съобщи, в  3:30 часа тази нощ е получен сигнал на телефон 112 за закъсал автомобил на път за село Скобелево с един човек в недобро здравословно състояние. Незабавно натам е изпратен автомобил от пловдивския сектор „Специализирани оперативни дейности“ с необходимите лекарства за мъжа и транспортиране до дома му.

Пожарникари извадиха от преспите закъсал автомобил на пътя Скобелево-Перущица

На територията на общината няма откъснати населени места и бедстващи хора, няма места без ток или вода. Няма паднали дървета или скъсани електропроводи.

Подобни статии

Top